Je bent hier:

Contact

+31 6 25044841

Klantenservice contact
Maandag-vrijdag: 09:00 – 17:00

info@fresco.nl

Klantenservice voor
Algemene vragen

Veel gestelde vragen

Bestellingen kunnen worden teruggestuurd naar ons atelier. Alvorens u uw bestelling terugstuurt, wordt vriendelijk verzocht om contact op te nemen met ons om misverstanden te voorkomen.

Uw bestelling kan middels een transportdienst worden teruggestuurd naar ons atelier. Ook is het mogelijk om op afspraak uw bestelling te overhandigen op ons atelier.

Wanneer uw bestelling wordt uitgevoerd en dit een voor u speciaal ontworpen product betreft, is het helaas niet mogelijk om uw bestelling kosteloos te annuleren. Neemt u in dit soort gevallen contact op met ons zodat we tezamen kunnen komen tot een oplossing. Voorraad producten kunnen, met in achtneming van de wettelijk geldende termijn worden geannuleerd.

Afhankelijk van de status van uw bestelling kunt u nog eventuele aanpassingen maken. Neemt u in dit soort gevallen z.s.m. contact op met ons om vertraging en extra kosten te voorkomen.

Wij leveren enkel naar de landen: Nederland, België en Duitsland.

Bestellingen kunnen op verschillende mogelijke manieren worden geplaats. Hieronder ziet u welke mogelijkheden u heeft.

  1. Via ons webwinkel kunt u producten selecteren en deze direct afrekenen.
  2. U kunt via ons contactformulier uw wensen aan ons kenbaar maken. Bij voldoende informatie kunnen wij uw wens omzetten tot een bestelling.
  3. U kunt uw bestelling middels een e-mail aan ons doorgeven.

Afhankelijk van het type product kan de levertermijn variëren. Wij streven naar een levertermijn van 4 werkdagen voor voorraadartikelen. Voor speciaal ontworpen producten wordt de levertijd afhankelijk van de grootte van uw bestelling verlengd. Wij zullen bij dergelijke bestellingen het levertermijn aan u communiceren.

Afhalen kan enkel op afspraak bij ons atelier.

Vanuit ons webwinkel kunt u veilig een elektronische betaling verrichten aangeboden door Stichting Mollie Payments (iDeal). Daarnaast kunnen e-mail bestellingen op rekening worden voldaan.

Wanneer u een bestelling afrondt krijgt u een bestelbevestiging. Heeft u dit niet ontvangen? Neemt u dan a.u.b. onmiddellijk contact op met ons om misverstanden te voorkomen.

Wij bieden geen cadeaubonnen aan.

Wij geven twee jaar garantie af op het uurwerk van de klok die u van ons koopt. Bij een defect uurwerk binnen dit termijn, zullen wij in ons atelier beoordelen of het product is gebruikt op de wijze waarop dit gebruikt dient te worden en of er geen sprake is van val- of stootschade. Wanneer dit niet aan de orde is zullen wij het uurwerk herstellen of tot een gepaste oplossing komen.

Stel ons een vraag